2324_03- “Wat heeft AI op dit ogenblik te bieden voor de Architectuur wereld”.

Dit onderzoek heeft tot doel te verkennen wat Artificiële Intelligentie (AI) op dit moment te bieden heeft voor de architectuurwereld en in hoeverre het reeds voldoet aan de vereiste kwaliteit, betrouwbaarheid en relevantie.

Bovendien richt dit onderzoek zich op het identificeren van toekomstige mogelijkheden die AI kan bieden aan architecten. Deze onderzoeksvraag gaat niet alleen over de bestaande toepassingen van AI in de architectuur, maar ook over de evaluatie van de effectiviteit en het potentieel ervan voor toekomstige verbeteringen en innovaties in het vakgebied.

Het onderzoek zal de huidige staat van AI in de architectuur analyseren, inclusief cases van gebruik in ontwerpprocessen, energie-efficiëntieberekeningen, materiaalselectie en andere relevante gebieden.

Daarnaast zal het onderzoek zich richten op het verkennen van onbenutte mogelijkheden en het formuleren van aanbevelingen voor de integratie van AI om de ontwerp- en bouwprocessen in de architectuur verder te verbeteren en te optimaliseren.

meer info: dries.nuyts@arch-teco.com