2324_01-  “De Invloed van BIM op Servers, Bestandsgroottes en Interne Filemanagement in Architectuurpraktijken”.

Dit onderzoek heeft tot doel de invloed van Building Information Modelling (BIM) op de prestaties en capaciteit van servers, evenals op de omvang van bestanden binnen het interne filemanagement van architectuurpraktijken te analyseren.

Specifiek richt dit onderzoek zich op de potentiële problemen die kunnen ontstaan, zoals vertragingen bij het openen van bestanden, samenwerking tussen verschillende disciplines, dubbele files en onnodig gebruik van opslagruimte, als gevolg van het gebruik van BIM.

Daarnaast wordt onderzocht welke strategieën en aanpassingen kunnen worden voorgesteld om deze problemen effectief aan te pakken. Een belangrijk aspect van dit onderzoek is het behouden van duidelijke en gestructureerde bestanden voor alle gebruikers binnen het bureau, en de verkenning van mogelijke richtlijnen en technologische oplossingen om dubbele bestanden te minimaliseren en de complexiteit van folderstructuren te verminderen.

Het uiteindelijke doel is om de algemene efficiëntie en samenwerking binnen architectuurpraktijken te bevorderen door de impact van BIM op het interne filemanagement grondig te begrijpen en te optimaliseren.

meer info: dries.nuyts@arch-teco.com