2324_50- Onderzoek naar optimalisatie voor het behalen van de nodige brandstabiliteit en brandweerstand zonder invloed of verminderde invloed op de dimensionering van de balken en vloeren in houtskeletbouw.

Het onderzoek omvat een optimalisatie in dimensioneringen van houtskeletbouw (oa. balken en vloeren).

Vooral voor het gebruik van volle CTL vloeren en onderdelen.
* Hierbij wordt er beroep gedaan op de verschillende project in houtskeletbouw om de onderzoeken af te toetsen (kleine en grotere projecten). En er wordt gestat vanuit het project in Diksmuide gekeken waar een kleine overspanning van 5m een dikte van 24cm moeten gebruikt worden om alleen al te voldoen aan de inbranding. Dit is overkill i.f.v.stabiliteit. Als we de dikte hiervan kunnen verminderen en kunnen voldoen aan de brandeisen kan dit een serieuze optimalisatie zijn in de kostprijs. Alsook in het creƫren van meer ruimte.

Dit voor gebruik van ribbenvloeren in hout.
* Voor Ribbenvloeren hetzelfde. Hier moeten We de balken en CLT-oplegvloeren vergroten in dimensionering om te voldoen aan de brandeisen.

Het behalen van de brandeisen bij zichtbaar hout en bij onzichtbaar hout.

  • Bij zichtbaar hout zal er een coating moeten gezocht worden of een afdekmateriaal die esthetisch hetzelfde is als de desbetreffende houtsoort.
  • Bij onzichtbaar hout kan dan een soort afdekmateriaal gezocht worden die goedkoper is dan het over dimensioneren van het hout.

Welke implicaties naar middelhoogbouw en hoogbouw?

meer info: jan.dumon@artesdepret.be