2324_14- Hoe gaan we om met water als kostbaar goed?

Water is een kostbaar goed. De laatste zomers worden we er meer en meer mee geconfronteerd. Het dwingt ons om anders naar watergebruik en -verbruik te kijken.

Klassiek ligt de nadruk op regenwaterrecuperatie voor huishoudelijke toepassingen. Dit is een goede strategie om te voorkomen dat regenwaterafvoeren en riolering overbelast geraken. Het zorgt ook dat de vraag naar drinkbaar water daalt. Maar, volgens ons is dit niet voldoende.

De aandacht voor watermanagement vergroot. De hemelwaterverordening is geüpdatet, we zetten meer en meer in op hergebruik van grijs water en zelfs zwart water, droogte en overstromingen zijn alomtegenwoordig, waterinfiltratie wordt belangrijker,….

Met de onderzoeksvraag willen we ingaan op de mogelijkheden van gebruik, herbruik en verbruik van water (regenwater, grijs water, zwart water, stadswater,…). Wat zijn de technische mogelijkheden? Welke impact hebben ze op de architectuur en het landschap? Welke impact hebben ze op het milieu? En op de maatschappij?

Is het nog haal- en betaalbaar voor de nieuwe bouwheren? Zowel voor particulieren als voor de industriebouw?

De theorie en in praktijk?

Vergroenen tegenover verharden?

Groene daken, wat zijn hiervan de gevolgen voor de watertoets? Maar prijs/kwaliteit voor de bouwheer? Zeker in industrie!

Adviezen van Dienst waterlopen!

meer info: robby@u-d-a.com