2324_27- Hoe kunnen we de bestaande toestand van bouwwerken en terreinen meteen voldoende registreren zodat we na het plaatsbezoek reeds voldoende gegevens hebben om plannen te valideren, bijkomende metingen te doen, over alle nodige foto’s te beschikken zodat geen tweede keer ter plaatse gaan noodzakelijk is?

We merken dat we reeds bij aanbesteding veel gedoe hebben met incorrecte data van verouderde inmetingen, plannen, … en nooit over echt voldoende foto’s beschikken.

Ons lijkt het in ieders voordeel dat we in het bezit zijn van de meest actuele data om onze studie voor te bereiden en een correcte prijs hier tegenover neer te zetten.

Bij een plaatsbezoek worden er foto’s genomen en vragen gesteld over het dossier. Kunnen we dit niet uitbreiden door snelle inmetingen te doen van een project/grond en dit te laten resulteren in actuele data? En zonder een teveel aan IT-kennis zodat iedereen dit kan gebruiken. Intelligenter dan foto’s, zodat er op te meten valt, en voldoende gedetailleerd zodat we er achteraf nog eens op terug kunnen kijken.

Wat zijn de voordelen, wat het resultaat, hoe is dit integreerbaar in de werking? Zijn er reeds bestaande initiatieven op de markt en welke sluiten dan het best aan bij de noodzaak? Met een focus op bouwkunde projecten, maar zeker verder uitbreidbaar naar andere takken binnen onze domeinen.

meer info: mattias.vandemerlen@denys.com