2324_25- Welke visualisaties zijn noodzakelijk in elke fase binnen een bouwproject en welke detailgraad is er bij elk van deze fases vereist?

In elke fase van een bouwproject kan visualisatie van onschatbare waarde zijn.

Het doel is om voor elke specifieke fase (concept/voorontwerp/ontwerp/omgevingsvergunning/aanbesteding/uitvoering) te onderzoeken wat er van een visualisatie wordt verwacht en hoe deze het beste kan worden gemaakt.

Gebaseerd op de uitgewerkte benaderingen in een bachelorproef tijdens het academiejaar 2022-2023 (Natthawut Kaeosing), is het de bedoeling om dit toe te passen op drie concrete projecten, elk in een ander domein: leefbare steden (met de nadruk op de aanleg van straten, fietspaden en de ideale buurt), waterbouw (met focus op de aanleg van dijken met overstortconstructies en wandel-/onderhoudspaden) en landschapsprojecten (waarbij groenzones, speeltuigen en kleine constructies/gebouwen worden ontwikkeld).

We zullen gebruikmaken van 3D-visualisatiesoftware zoals 3DS Max en Twinmotion en onderzoeken of de integratie van game-engines zoals Unreal en Unity een meerwaarde kan bieden.

Binnen Antea krijg je dagdagelijkse ondersteuning van het BIM team.
Uitgebreide kennis van visualisatiesoftware is niet vereist, aangezien deze vaardigheden tijdens de stage kunnen worden verworven.

meer info: jan.boonen@anteagroup.be