2324_39- Hoe verwerk je de puntenwolk van een gebouw tot een bruikbaar instrument in de restauratie. Wat is het potentieel van BIM > of onderzoek gericht op het volledige gebouw.

Onderzoek in welke detailgraad je een puntenwolk gaat omzetten naar een 3D-model. Je bekijkt kritisch wat de grens is van de verschillende tools en hoe die mekaar kunnen aanvullen. Ga je een model waarheidsgetrouw (vb. scheefstand) modelleren of ga je dit vereenvoudigen? Wanneer maak je de keuze om een puntenwolk in een 3D model om te zetten, of net niet. Wanneer is het al dan niet rendabel om dit te doen?

  • Je onderzoekt hoe je omgaat met het aanduiden van schadebeelden vanuit de puntenwolk en hoe dit in een 3D model vertaald kan worden om hier meetbare informatie uit te destilleren.
  • Je onderzoekt hoe bijvoorbeeld historisch schrijnwerk kan opgemeten worden in functie van detailtekeningen bestaande en nieuwe toestand.
  • Dit alles wordt bekeken vanuit een economisch standpunt om een goed evenwicht te bekomen. Op welke manier haal je – zonder nutteloos werk te doen – het maximum uit de combinatie van de 3D-opmeting en het 3D-model.

meer info: mieke.goegebuer@b-juxta.be