2223_40- Visualiseren en documenteren van concrete oplossingen voor particuliere bouwers in het domein van circulair bouwen.

Circulair bouwen wint gaandeweg aan terrein. Toch laat het gros van de (ver)bouwers het principe links liggen. En mensen die wél overtuigd zijn, vinden maar moeilijk informatie en al zeker geen antwoorden op hun specifieke vragen.

Toch hebben heel wat vragen die bouwheren zich stellen bij het ontwerp en de realisatie van hun woning, een circulair antwoord. Maar vaak zijn ze zich daar niet bewust van. Ook adviesgevers waar ze zich toe richten, hebben niet altijd een circulaire reflex. Met het project C-Adviseurs willen wij – dat zijn Vibe en Ecobouwers – adviesgevers in Vlaanderen ondersteunen en wapenen zodat bouwheren op hun klassieke vragen een circulair antwoord krijgen.

Gelijktijdig willen we bouwheren ontzorgen, zodat ze ook na het advies, aan de slag kunnen gaan. Via Ecobouwers.be en C-bouwers.be bieden we hen tools, inspiratie en gebruiksvriendelijke info aan en wijzen hen de weg naar circulaire producten, diensten, aannemers en architecten.

C-Adviseurs is een ontzorgingsproject voor zowel de adviesgever, als voor de adviesvrager. Binnen het project willen we graag visualisaties ontwikkelen van concrete circulaire oplossingen. Bijvoorbeeld een circulaire opbouw van een vloer, het naisoleren van een muur, … op zo’n manier dat het principe voor leken onmiddelijk duidelijk is. Het gaat niet om diepe technische tekeningen, maar wel over aantrekkelijke visualisaties van circulaire oplossingen.

link naar het project: https://vlaanderen-circulair.be/nl/doeners-in-vlaanderen/detail-2/c-adviseurs-3
link naar publicatie: https://drive.google.com/file/d/1c8OxG8sJLV5UzQFl-u940UJAvCKdIOo-/view
link naar ecobouwers: https://www.ecobouwers.be/

meer info: jurgen.naets@bblv.be